Trainingslocatie:
Broeklanderdijk 1a
Raalte

Tel. contact:
06-2241 9538

E-mail: info@delijnraalte.nl

IBAN: NL76RABO0120215055

opvoeding

Zomer puppycursus (start 16 juli 2022)
Onze hondenschool is overtuigd van het belang van deskundige ondersteuning bij de opvoeding van puppen, liefst vanaf het moment dat de pup ongeveer 8 weken oud is. In de zomer – dé periode waarin veel mensen een pup aanschaffen – houden veel hondenscholen een zomerstop; zo ook onze school.
Maar speciaal voor deze ‘zomerpuppen’ geven wij al sinds jaren onze inmiddels beroemde puppy zomercursus. Deze cursus blijkt een heel goede opvang te zijn voor puppen die anders vaak moeten wachten tot september.
Hoewel de zomercursus korter van duur is dan de standaard puppycursus zullen alle oefeningen die ook in de standaardcursus aan bod komen behandeld worden.
U en uw pup ontvangen tijdens de laatste les een certificaat en u krijgt individueel advies over de verdere opvoeding/opleiding van uw pup.
De zomer puppycursus bestaat uit 7 praktijklessen. De cursusprijs bedraagt € 55,-, inclusief theorieboek.

Standaard puppycursus (start 2e week september)

De standaard puppycursus is bestemd voor puppen vanaf 8 weken tot circa 6 maanden oud. In deze cursus staan opvoeding en de dagelijkse omgang met uw pup centraal. Het eerste waar we mee beginnen is helpen de band op te bouwen tussen u en uw pup. Dit doen we door middel van oefeningen als het leren zitten en liggen op commando, en ook door u te leren spelen met uw pup. U leert in deze cursus hoe uw pup communiceert en hoe ú het beste met hem/haar kunt communiceren zodat het voor uw pup duidelijk is dat u de hoogste in rang bent. Deze duidelijkheid geeft uw pup rust; het maakt uw pup blij en gehoorzaam.

Geen geleider is hetzelfde, geen hond is hetzelfde en dus is de combinatie van die twee ook niet hetzelfde. Tijdens de lessen krijgt u daarom ook deskundig individueel advies over de omgang met uw pup. 

Tijdens de standaard puppycursus komen de volgende oefeningen aan bod:

 de aandachtsoefening; dé oefening waar alles mee begint
 het wandelen zonder trekken
 het zitten op commando
 het (af)liggen op commando
 het betasten van de pup zonder dat hij protesteert
 het bek-aaien; als voorloper van het ‘tandjes laten zien’
 het omgaan met andere honden
 het omgaan met andere mensen
 de omgang tussen baas en hond
 het naar de baas rennen als deze de pup roept; zelfs vanuit de groep
 het wennen aan gekke geluiden en enge dingen
 het luisteren naar “nee”

Daarnaast zullen de instructeurs u graag adviseren bij uw vragen over bijvoorbeeld het zindelijk maken van uw pup, het leren alleen blijven en andere praktische situaties.
Om verkeerde verwachtingen te voorkomen wijzen wij u erop dat onze hondenschool tijdens de lessen op het trainingsveld geen gelegenheid geeft om vrij te spelen. Reden hiervoor is dat er met meerdere groepen tegelijk op het veld gewerkt wordt.
Na afloop van de laatste les ontvangen u en uw pup als beloning een certificaat en krijgt u individueel advies over de verdere opvoeding/opleiding van uw pup.
De ‘standaard puppycursus’ bestaat uit 10 praktijklessen. De cursusprijs bedraagt € 75,- inclusief theorieboek.

7-weekse Puppycursus (onder voorbehoud start 1 oktober)
Op de helft van ieder cursusseizoen bieden wij een 7-weekse puppencursus aan. De cursus bestaat uit 7 praktijklessen (1 les per week). Tijdens de laatste les ontvangen u en uw pup een certificaat.
Hoewel deze 7-weekse puppycursus korter van duur is dan de standaard puppycursus, zullen alle oefeningen die ook in de standaardcursus aan bod komen, behandeld worden.
De cursusprijs bedraagt € 65,-, inclusief theorieboek.

cursus