Trainingslocatie:
Broeklanderdijk 1a
Raalte

Tel. contact:
06-2241 9538

E-mail: info@delijnraalte.nl

IBAN: NL76RABO0120215055

behendigheid

Behendigheid
Onze hondenschool is niet alléén maar bezig met opleiding en opvoeding. Wij gunnen u en uw hond ook de mogelijkheid om te sporten.
Daarvoor bieden wij de cursus behendigheid aan.
Deze vorm van hondensport krijgt in Nederland steeds meer enthousiaste beoefenaars. En die beoefenaars zijn hond én baas. 

Tijdens de lessen behendigheid legt de hond een parcours af via hindernissen, zoals bijvoorbeeld de kattenloop, tunnels, schutting en hordes. Belangrijk is hierbij hoe snel de hond dit parcours aflegt met zo min mogelijk fouten.
Maar het belangrijkste van behendigheid is dat hond en baas als een team optreden, samen plezier hebben en elkaar steeds beter leren begrijpen. 

De cursus behendigheid is onderverdeeld in 2 categorieën:
  • behendigheid beginners, waarbij de basis van het samenwerkingsspel wordt aangeleerd
  • behendigheid gevorderden, waarbij het samenwerkingsspel wordt geperfectioneerd.
Hoewel de meeste bazen en honden bij ons voor hun plezier aan de cursus behendigheid deelnemen, biedt onze hondenschool de bazen die dat graag willen óók de mogelijkheid om deel te nemen aan officiële wedstrijden. Voor déze baas-hond combinaties met ambitie wordt een wedstrijdgroep gevormd. 

De cursus behendigheid wordt gegeven op de maandagavonden en is dóórlopend.
U betaalt het lesgeld, desgewenst via automatisch incasso, om de 12 weken.
Uiteraard kunt u na elke periode van 12 weken de cursus onderbreken of stoppen. 

Om te kunnen deelnemen aan de cursus behendigheid dient uw hond een goed gehoorzaamheidsniveau te hebben, anders komt er van het behendigheidsspel niets terecht.
Bent u daar niet zeker van dan kunt u een afspraak maken met onze instructeur Behendigheid: Lia Assies, telefoon 06 40 70 45 77.

Verder zijn er voor de hond leeftijdseisen om deel te mogen nemen aan de cursus behendigheid: voor kleine honden geldt een minimum leeftijd van 1 jaar oud en voor grote honden 1,5 jaar oud.

sport-en-spel