Trainingslocatie:
Broeklanderdijk 1a
Raalte

Tel. contact:
06-2241 9538

E-mail: info@delijnraalte.nl

IBAN: NL76RABO0120215055

visie

Uitgangspunt
Hondenschool De Lijn richt zich voornamelijk op gedragingen van bazen en honden in de maatschappij, in het gezin en de eigen omgeving. Onderwijs in opvoeding.
 
Dit uitgangspunt is mede gebaseerd op het advies van het Landelijk LICG dat stelt: “De hond van tegenwoordig kan eigenlijk niet meer zonder educatieve hondenschool. Honden zijn onderdeel van de maatschappij geworden. Dit vraagt meer van hun sociale vaardigheden en stressbestendigheid.” (www.licg.nl)
 
Visie
Waarom bestaan wij?
Wij zijn er om onze deskundigheid in te zetten bij de opvoeding van honden door hun bazen en om daarbij de best mogelijke baas-hondcombinatie te bereiken.
 
Waarvoor staan wij?
Wij willen onze kennis, ervaring, diversiteit, vernieuwingsbehoefte en sociale bewogenheid bundelen in een opvoedkundig pakket dat past bij elke baas en bij elke hond. Dit vraagt om een flexibele en individuele aanpak en daar staan wij voor.
 
Waarin blinken wij uit?
Wij blinken uit in datgene waarvoor wij staan. In de praktijk betekent dat regelmatig brainstormen met het gehele instructeursteam over andere, nieuwe of betere lesvormen, andere benadering van baas-hond combinaties, de aanpak van probleemhonden en het volgen van workshops over de nieuwste ontwikkelingen op deze gebieden.
 
Missie
In onze missie geven wij aan wat wij op basis van onze visie voor de buitenwereld willen betekenen.
Onze school staat open voor alle honden; jong, oud(er), ras of kruising, moeilijk of meegaand.
Er worden diverse soorten cursussen door ons verzorgd. Het accent ligt op opvoedingscursussen, van pup tot en met sociale huishond. Daarna volgen de cursussen Gedrag & Gehoorzaamheid.
Bazen die landelijke examens willen afleggen kunnen gebruik maken van officiële licenties die via onze school verleend worden. Voor deze baas-hond combinaties worden examengroepen samengesteld, waarbij de puntjes op de i worden gezet.
Willen de bazen na de opvoedingscursussen doorgaan met trainen zónder examens te doen, dan kan dat ook bij hondenschool De Lijn. Ook hiervoor worden speciale groepen samengesteld waarbij er wél de uitdaging is om verder te leren, maar niet de noodzaak geldt voor de punten op de i.
Verder stellen wij bazen en honden graag in de gelegenheid om deel te nemen aan Sport en Spel, zoals bijvoorbeeld de cursus Behendigheid.
 
Onze school wil graag een bijdrage leveren aan een verbetering van het beeld ‘Baas en Hond in de Maatschappij’. Daarom is ons scholingsprogramma gericht op alledaagse situaties in de maatschappij, op leergedrag en communicatie en op de handelwijze van de baas in de openbare ruimte.
over-de-lijn