Trainingslocatie:
Broeklanderdijk 1a
Raalte

Postadres:
Hondenschool De Lijn
Baarskolk 42
8017NB Zwolle

Telefoon: 06-2068 6753

E-mail: info@delijnraalte.nl

IBAN: NL76RABO0120215055

opvoeding

Instroom puppycursus
Heeft u nu of verwacht u binnenkort een jonge pup?
Bij voldoende aanvragen kunnen wij voor jonge pups een instroom puppycursus aanbieden, overdag op door-de-weekse dagen, in combinatie met en aansluitend op de puppy-zomercursus die start op 14 juli.
De instroom puppycursus wordt gegeven op dinsdagochtenden, aanvang 09.30 uur en dinsdagmiddagen, aanvang 14.00 uur. De cursus bestaat uit 4 lessen van elk 60 minuten met een interval van 2 weken. Vervolgens start u zaterdag 14 juli met de zomer-puppycursus.
Door gebruik te maken van deze combinatiecursus maakt u in ieder geval een goede start met uw kleine viervoeter.
Als u aan wilt sluiten bij de instroomcursus dan kunnen wij u één opstaples aanbieden, waarbij u, 1-op-1 met de instructeur, de oefeningen aanleert die reeds in het opgestarte groepje zijn behandeld. Daarna kunt u aansluiten bij de groep.
De totale kosten voor instroomcursus + aansluitende zomer puppycursus bedragen € 100,- inclusief theorieboek.
Voor overleg kunt u telefonisch contact opnemen met Simone Giebels, 06 – 22 41 95 38.

 

Zomer puppycursus
Op zaterdag 14 juli a.s. start onze Zomer Puppycursus. U kunt zich hiervoor opgeven via de knop ‘Inschrijven’ > ‘Formulier’. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden er groepjes gevormd die starten om 10.00 uur en om 11.15 uur.
Onze hondenschool is overtuigd van het belang van deskundige ondersteuning bij de opvoeding van puppen, liefst vanaf het moment dat de pup ongeveer 8 weken oud is. In de zomer – dé periode waarin veel mensen een pup aanschaffen – houden veel hondenscholen een zomerstop; zo ook onze school.
Maar speciaal voor deze ‘zomerpuppen’ geven wij al sinds jaren onze inmiddels beroemde puppy zomercursus. Deze cursus blijkt een heel goede opvang te zijn voor puppen die anders vaak moeten wachten tot september.
Hoewel de zomercursus korter van duur is dan de standaard puppycursus zullen alle oefeningen die ook in de standaardcursus aan bod komen behandeld worden.
De zomercursus voor puppen bestaat uit 7 praktijklessen: 1 praktijkles per week, inclusief theorie. Ook hier ontvangen u en uw pup tijdens de laatste les een certificaat en krijgt u individueel advies over de verdere opvoeding/opleiding van uw pup. Voor meer informatie of overleg kunt u contact opnemen met instructeur Simone Giebels, 06 – 22 41 95 38.

 

Standaard puppycursus
De standaard puppycursus is bestemd voor puppen vanaf 8 weken tot circa 6 maanden oud. In deze cursus staan opvoeding en de dagelijkse omgang met uw pup centraal. Het eerste waar we mee beginnen is helpen de band op te bouwen tussen u en uw pup. Dit doen we door middel van oefeningen als het leren zitten en liggen op commando, en ook door u te leren spelen met uw pup. U leert in deze cursus hoe uw pup communiceert en hoe ú het beste met hem/haar kunt communiceren zodat het voor uw pup duidelijk is dat u de hoogste in rang bent. Deze duidelijkheid geeft uw pup rust; het maakt uw pup blij en gehoorzaam.
Geen geleider is hetzelfde, geen hond is hetzelfde en dus is de combinatie van die twee ook niet hetzelfde. Tijdens de lessen krijgt u daarom ook deskundig individueel advies over de omgang met uw pup. 
Tijdens de standaard puppycursus komen de volgende oefeningen aan bod:
 • de aandachtsoefening; dé oefening waar alles mee begint
 • het wandelen zonder trekken
 • het zitten op commando
 • het (af)liggen op commando
 • het betasten van de pup zonder dat hij protesteert
 • het bek-aaien; als voorloper van het ‘tandjes laten zien’
 • het omgaan met andere honden
 • het omgaan met andere mensen
 • de omgang tussen baas en hond
 • het naar de baas rennen als deze de pup roept; zelfs vanuit de groep
 • het wennen aan gekke geluiden en enge dingen
 • het luisteren naar “nee”

Daarnaast zullen de instructeurs u graag adviseren bij uw vragen over bijvoorbeeld het zindelijk maken van uw pup, het leren alleen blijven en andere praktische situaties.
Om verkeerde verwachtingen te voorkomen wijzen wij u erop dat onze hondenschool tijdens de lessen op het trainingsveld geen gelegenheid geeft om vrij te spelen. Reden hiervoor is dat er met meerdere groepen tegelijk op het veld gewerkt wordt.

De  ‘standaard puppycursus’ bestaat uit 10 praktijklessen en 2 theorielessen en kost € 75,- inclusief theorieboek.

Na afloop van de laatste les ontvangen u en uw pup als beloning een certificaat en krijgt u individueel advies over de verdere opvoeding/opleiding van uw pup.

 
cursus