Trainingslocatie:
Broeklanderdijk 1a
Raalte

Tel. contact:
06-2241 9538

E-mail: info@delijnraalte.nl

IBAN: NL76RABO0120215055

kindenhond

Wanneer u besluit een hond ‘erbij’ te nemen, heeft u hoge verwachtingen en de beste bedoelingen. De hond wordt een echte kameraad voor de kinderen en het hele gezin zal de hond liefde en fijn gezelschap geven. Het leukste is dat iedere levensfase van een kind een andere dimensie aan de relatie geeft.

Honden zijn echter geen speelgoed, al valt er met de juiste omgangsregels veel plezier met ze te beleven. Als kinderen die regels begrijpen, zijn ze prima in staat verantwoord met een hond om te gaan. Het moet ze alleen wél geleerd worden. 

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen tot ongeveer 16 jaar niet in staat zijn om zelfstandig beslissingen aangaande de hond te nemen. Dit proces maakt dat ze per definitie onder de hond staan in de rangorde. Dit betekent dat kinderen de hond geen commando’s en correcties mogen geven, dat mag immers alleen de nummer 1. Om die reden kunnen kinderen tot ongeveer 16 jaar niet zelfstandig geleider van de hond zijn bij de training. 

Workshop Kind & Hond 
Datum en tijd: nog vast te stellen

Voor kinderen van circa 7 tot 12 jaar die willen leren hoe zij moeten omgaan met hun hond, organiseert De Lijn een aantal malen per jaar, de Workshop Kind & Hond. 
Er wordt uitsluitend gewerkt met kleine groepen: minimaal 3, maximaal 5 honden en hun baasjes.
Het doel van deze workshop is om de omgang tussen kinderen en hun hond te verbeteren. Kinderen hebben vaak een speciale band met hun hond. Door samen leuke oefeningen te doen en te trainen, groeit de band tussen kind en hond nog verder. De kinderen leren hondentaal beter te begrijpen en leren hoe daarmee om te gaan. Dit komt ten goede aan de band met de eigen hond, maar ook bij het omgaan met andere honden.
Voorwaarden om mee te doen: 

  • het kind is in staat om de hond aan de lijn bij zich te houden
  • de hond vertoont geen agressie naar andere honden of kinderen
Opgave kan via de website van De Lijn.
cursus