Trainingslocatie:
Broeklanderdijk 1a
Raalte

Tel. contact:
06-2241 9538

E-mail: info@delijnraalte.nl

IBAN: NL76RABO0120215055

basisopvoeding

Standaard Basisopvoeding (reeds gestart)
De standaard cursus basisopvoeding is vooral bestemd voor honden vanaf circa 6 maanden oud, die nog geen cursus hebben gevolgd.

Het doel van deze cursus is om de baasjes met de wat ‘oudere’ hond een gedegen basis te geven met betrekking tot het opvoeden van hun hond, de band tussen baas en hond te versterken en om inzicht te geven in het gedrag van de hond. 

Bij verschillende onderdelen heeft deze cursus (zeker de praktische oefeningen) dezelfde inhoud als de cursus opvoeding puppy, maar hier liggen de vraag- of probleemstellingen vaak op een ander vlak. 

Tijdens deze standaard cursus basisopvoeding komen de volgende oefeningen aan bod:

 de aandachtsoefening; dé oefening waar alles mee begint
 het wandelen zonder trekken
 het zitten op commando
 het (af)liggen op commando
 het betasten van de pup zonder dat hij protesteert
 het bek-aaien; als voorloper van het ‘tandjes laten zien’
 het omgaan met andere honden
 het omgaan met andere mensen
 de omgang tussen baas en hond
 het naar de baas rennen als deze de pup roept; zelfs vanuit de groep
 het wennen aan gekke geluiden en enge dingen
 het luisteren naar “nee”

Ook bij deze cursus staan individualiteit en flexibiliteit in onze werkwijze voorop.

Als uw hond meer of minder oefeningen beheerst dan een andere hond, dan zullen de instructeurs de lat wat hoger of lager leggen. Hiermee creëren we uitdaging voor hond en baas en voorkomen we frustratie bij de honden voor wie een oefening net nog iets te moeilijk is.

Als een instructeur vaststelt dat uw hond dusdanige gedragsproblemen vertoont dat deze niet geschikt is voor groepsles, dan is de instructeur gerechtigd u en uw hond verdere deelname aan de cursus te ontzeggen. In dat geval zal in overleg met de penningmeester restitutie van (een deel van) het cursusgeld plaatsvinden.

De standaard cursus basisopvoeding bestaat uit 10/12 lessen.
Na afloop van de laatste les ontvangen u en uw hond als beloning een certificaat en krijgt u individueel advies over de verdere opvoeding/opleiding van uw hond.
De cursusprijs bedraagt €65/€75 per 10/12 lessen inclusief theorieboek.

Basis Speciaal (start tot nadere berichtgeving)
Voor honden vanaf circa 6 maanden oud die (beginnende) gedragsproblemen hebben vormen wij een speciale zeer kleine groep van 3 tot maximaal 4 honden onder begeleiding van twee instructeurs.
De lessen worden gegeven op maandagmiddagen en de cursusprijs per 5 lessen bedraagt € 75,-.
Wilt u weten of uw hond in aanmerking komt voor deze cursus Basis Speciaal, neemt u dan contact op met instructeur Andre Hippe. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

cursus